Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Κοσμήματα makrame «Hippie Hippie Chic»

Γεια σας φίλοι αναγνώστες!

Η παρέα των δημιουργών όλο και μεγαλώνει! Η φίλη που θα γνωρίσουμε σήμερα ονομάζεται Στέλλα και ασχολείται με την κατασκευή κοσμημάτων με την τεχνική makrame!

Το makrame είναι μια τεχνική δημιουργίας «υφάσματος» με κλωστές και νήματα με διακοσμητικά μοτίβα, δένοντας κόμπους με τα χέρια, χωρίς πλέξιμο ή χρήση αργαλειού ή οποιουδήποτε άλλου εργαλείου!

Οι ρίζες της τεχνικής είναι πολύ παλιές και φτάνουν μέχρι τον 13ο αιώνα, όταν οι Άραβες τεχνίτες της υφαντουργίας χρησιμοποιούσαν περίτεχνους κόμπους για να διακοσμούν τις άκρες στα υφαντά τους!

Σήμερα το makrame το συναντάμε σε κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ αλλά και σε ρούχα, ακόμη και σε διακοσμητικά για το σπίτι!
Το makrame λοιπόν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές παραλλαγές και σε συνδυασμούς με διάφορα άλλα υλικά όπως χάντρες, λίθους, σύρμα κτλ.

Η Στέλλα θα μας παρουσιάσει εδώ μερικές από τις δικές της δημιουργίες με την τεχνική makrame, όπως βραχιόλια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, πολύχρωμα και ξεχωριστά, όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι! Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως συνθετικά νήματα και χάντρες γυάλινες ή μεταλλικές!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Στέλλας στο facebook «Hippie Hippie Chic» για να δείτε όλες τις δημιουργίες της και να επικοινωνήσετε μαζί της!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια!

DIY ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παρόν blog δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με αυτά, απευθυνθείτε αποκλειστικά στους δημιουργούς τους μέσω των συνδέσμων τους που αναφέρονται στις αναρτήσεις.

Translate