Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Χειροποίητες δημιουργίες με θαλασσόξυλα «Dreamwood»

Καλησπέρα φίλοι αναγνώστες! 

Ακόμη ένας ταλαντούχος δημιουργός μπαίνει στην όμορφη παρέα μας! Είναι ο Αλέξανδρος Μότσικας από τις Σέρρες
, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία κοσμημάτων και διακοσμητικών με κύριο υλικό του τα θαλασσόξυλα! Αν και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "ερασιτέχνη", τα έργα του, όπως θα δείτε, κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικά είναι! Μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες, φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη!
Ο Αλέξανδρος μας μιλάει ο ίδιος για το ξεκίνημά του και την πορεία του.

«Πριν τρία χρόνια τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα κομμάτι θαλασσόξυλο και πήρα να το σκαλίζω, να το τρίβω, να του δίνω μορφή και τελικά να το κάνω μια όμορφη βάση για ρεσώ. Ήταν να μην γίνει η αρχή! Το ένα έργο έφερνε το άλλο. Ό,τι ξύλο υπήρχε στο σπίτι που το φέρναμε χρόνια από τη θάλασσα έγινε και κάτι. Είναι αυτό το αίσθημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να τελειώνεις ένα έργο και να μην βλέπεις την ώρα να ξεκινήσεις το επόμενο. 
 Οι συχνές βόλτες στη θάλασσα είχαν σαν αποτέλεσμα να αποκτήσω πολλά και διαφορετικά θαλασσόξυλα που με ενέπνευσαν να κάνω διαφορετικά πράγματα. Τον πρώτο μου καθρέφτη, το πρώτο μου καράβι, διάφορους πίνακες, τεράστια κομμάτια ξύλου για διακόσμηση και φυσικά πολλές πολλές βάσεις για ρεσώ.
 Τον πρώτο χρόνο δούλευα τα έργα μου με λούστρα και λάδια. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να αφήνεις το ξύλο όπως το ξέβρασε η θάλασσα, στο φυσικό του χρώμα. Από εκεί και πέρα ήξερα πια τι να ψάχνω στη θάλασσα και τα έργα μου έγιναν πολύ διαφορετικά. Έκανα διακοσμητικά τοίχου, καθρέφτες, πίνακες, διακοσμημένα βάζα, νυχτολούλουδα, καραβάκια και τελικά κρεμαστά κοσμήματα, με ξύλα σχεδόν όπως τα βρήκα στη θάλασσα».

Για να επικοινωνήσετε με τον Αλέξανδρο και να δείτε όλα τα υπέροχα έργα του, επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook «Dreamwood», στο Tumblr «Dreamwood», και στο Pinterest «Dreamwood art».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια!

DIY ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παρόν blog δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με αυτά, απευθυνθείτε αποκλειστικά στους δημιουργούς τους μέσω των συνδέσμων τους που αναφέρονται στις αναρτήσεις.

Translate