Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας ένα stand για τα κολιέ σας!




Για την πολύ εύκολη, χρήσιμη και όμορφη αυτή κατασκευή θα χρειαστούμε ένα σκληρό χαρτόνι με διαστάσεις 34x24 cm, έναν χάρακα, ένα μολυβάκι, ένα ψαλίδι και ένα κυκλικό αντικείμενο, όπως παράδειγμα ένα πιατάκι (1). Εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό πιατάκι του ελληνικού καφέ!




Αφού βρούμε το κέντρο του χαρτονιού στο πάνω μέρος, σημαδεύουμε με το μολυβάκι μας (2) μια απόσταση 3,5 cm από το κέντρο προς τα δεξιά και 3,5 cm από το κέντρο προς τα αριστερά. Σύνολο 7 cm.

Στη συνέχεια μετράμε από το κάθε σημάδι που βάλαμε και κάθετα στο χαρτόνι 1,8 cm και σημαδεύουμε και πάλι. (3)

Παίρνουμε τώρα το πιατάκι μας, το εφαρμόζουμε στην κορυφή του χαρτονιού και στα δύο σημάδια που βάλαμε (3) και σχεδιάζουμε ένα ημικύκλιο.

Κάνουμε το ίδιο προς τα κάτω (4).



Μετράμε από την κορυφή του χαρτονιού και προς τα κάτω 4 cm και σημαδεύουμε (5). Επάνω σ΄αυτό το σημάδι σχεδιάζουμε μια ευθεία 20 cm προσέχοντας πάντα να είμαστε στο κέντρο (6)

Πάνω σε αυτή την ευθεία, δεξιά και αριστερά, μετράμε 3 cm και σημαδεύουμε (6).

Τώρα εφαρμόζουμε το πιατάκι μας στο σημείο που ενώνονται τα δύο ημικύκλια και στο τελευταίο σημάδι που βάλαμε επάνω στην ευθεία και σχεδιάζουμε ξανά ένα ημικύκλιο (7).

Αυτό γίνεται και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, γυρίζουμε το χαρτόνι μας και σημαδεύουμε στην κάτω πλευρά μια απόσταση 12 cm φροντίζοντας πάντα να είμαστε στο κέντρο (8).




Γυρίζουμε πάλι το χαρτόνι κανονικά και μετράμε από τη γωνία και προς τα πάνω μια απόσταση 2 cm και στις δύο πλευρές (9).

Ενώνουμε τα σημάδια που βάλαμε κάτω και έχουμε το αποτέλεσμα της εικόνας (10).

Έπειτα με το χάρακα σχεδιάζουμε μια ευθεία η οποία ενώνει τις κορυφές που φαίνονται στην εικόνα (11)

Μετράμε 3 cm από τη γωνία και προς τα κάτω όπως βλέπουμε στην εικόνα (12) και εφαρμόζουμε το πιατάκι στο σημάδι και στην ευθεία σχεδιάζοντας ξανά ένα ημικύκλιο.

Αυτό γίνεται και πάλι και από τις δύο πλευρές.




Μετά κόβουμε με το ψαλίδι το περίγραμμα και έχουμε το σχήμα της εικόνας (13).

Τοποθετούμε το χαρτόνι μας σε μια σχετικά μαλακή επιφάνεια και με το μολύβι "πατάμε" τα σημεία που φαίνονται στις εικόνες (14) και (15). 

Τσακίζουμε προσεκτικά τα σημεία αυτά προς τα πίσω με τα δάχτυλά μας και τα πατάμε ελαφρά (16), (17).




Ανοίγουμε με περφορατέρ από μια τρύπα στις κάτω γωνίες (18), περνάμε ένα κορδονάκι και το δένουμε στην πίσω πλευρά (19).

Το stand είναι έτοιμο! 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πιο χοντρό χαρτόνι και να το επενδύσετε με ύφασμα για ένα πιο όμορφο και πιο καλό αποτέλεσμα!

Καλή σας επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια!

DIY ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ. Από το Blogger.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παρόν blog δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με αυτά, απευθυνθείτε αποκλειστικά στους δημιουργούς τους μέσω των συνδέσμων τους που αναφέρονται στις αναρτήσεις.

Translate